Jumaat, 30 September 2011

tentukan

assalamualaikum.....

tadi shafeef chat dgn kawan... dia ckp "si dia" sunyi sngt2........shafeef tak marah pun sbb shafeef pun rasa cm tu tp nk wat cmna "si dia" yg wat keputusan....lau tu la keputusan "si dia" nak shafeef dah pun wat....lau la shfeef tak mau ikot keputusan "si dia" mybe wat "si dia" terseksa lak kan....

masa depan kita,kita sendiri yang tentu kan....jangan nk mengharap klau kita tak mula dulu.....lau rasa hati nie still lg takleh lpaskan shafeef dtng cari shafeef gtau....bkan nk mengharap shafeef dtng cari...sebab shafeef juz ikot kan pa yang "si dia" nak so dtng bincang elok2.........

hahaha sama la apa yg kita wat hari nie menentukan untuk hari esok....shafeef pon dah pikir panjang2 nie nak duduk dgn siapa kat umah sewa sem depan...lau shafeef duduk dgn roomate shafeef skarang nie maknanya panjang lagi la penderitaan shafeef....tapi cmna shafeef nak gtau yg shafeef xnak duduk dgn diorang??? dgn sapa shafeef nk duduk hurmmmmmm......

sejujurnya shafeef memang tak serasi dgn kawan shafeef skarang nie.....bila kuar p jalan2 tak rasa heppy.....bila duduk dlm bilik tak rasa dorang wat lawak tp dorang gelak gak.....entah apa2....cara pemikiran diorang x sama dgn cara shafeef......diorang pnya taste movie pon x sama dgn shafeef....dorang selalu mengharap kan shafeef event pekara kecik....cth pg kedai nak wat banting dorang mula2 bising gelak2 dalam tu sbb ada orang len dkt kuanter tp bila org len tu lari trus dorang senyap cm tak tau nk wat pa dkt kdai tu so shafeef gak la kna cakap apa la.....cnth lg time nk sewa kete mesti shafeef la kna tnya orang tu nk kete pa suh diorang tanya huh maluuu....badan suma dah berbulu apa yg dorang nk malu entah la....dah la shafeef drive shafeef pg sewa shafeef gak kna bayar sewa adil ker??? lau wat assgmnt dlm grup pon dorang mesti pilih shafeef sbb dorang tau shafeef boleh wat keje bkan nk tipuu k realiti.....ada skali suma keje shafeef wat dlm grup tu design movie suma la dorang juz baiki sikit2 x adil la time assmnt pun shafeef yg bnyk ckp dorang suma annoying tak suka la cm tu.....

hah dalam bilik plak bila pakai sluar trek dorang ckp nk p jogging pastu gelak 24 jam bnda tak lawak boleh jadi lawak....lau pakai seluar jeans lak dorang cakap nk pegi CS (central square) plak pastu sama la 24 jam gelak.....dorang juz pakai boxer tak pakai baju aku tak gelak pon bkan cm orang asli ker?????

nie masalah kawan la ada sesetengah masa ja shafeef boleh trima prangai dorang tapi 98% takleh trima....dorang pon rasanya tak boleh berdikari kalau shafeef xda....so shafeef memang nk kena pindah rumah kna cari kawan yg boleh berdikari bkan berdikarikan orang paham....shafeef nk kawan yg boleh kejutkan subuh tuk solat bkan cm skarang dorang bgun subuh2 pastu men game bkan nk kjutkan solat.....kawan yg sentiasa ambik berat pasal shafeef n kawan2 len nie dah demam sminggu bkan nak belikan makanan ker apa ker suh bawak kete p CS ader la........

so shafeef sendiri yg kena tentu kan mana satu jalan yg patut shafeef ambik demi masa depan shafeef....

salam..

Rabu, 28 September 2011

show time!!!

video

assalamualaikum.....

setelah sekian lama shafeef bergiat aktif dgn katak shafeef.... skarang alhamdulillah dah bertambah maju akhirnya....impian shafeef juz nak brand kan katak shafeef nie nk wat pelbagai produk...wlaupun katak nie xda lg nma khas or panggilan dia not worry k bila tngk ja katak nie orng msti ingt shafeef hahaha.... coz dri skolah rendah lg katak nie di komersialkan kpda kawan2 smpai la skrang shafeef jadik pre-designer....so enjoy n kritik k 2d animation nieee shafeef harap dgn kritikan2 tu dpt ubah tahap shafeef nie.....

salam....

Selasa, 27 September 2011

at lastly.....

assalamualaikum.....

huh akhirnya setelah beberapa hari shafeef takleh nk tdo hari nie 27/9/2011 proceed jgak...hahahah bkan sal keje sebenarnya tapi hari nie telah di maklumkan yang shafeef demam huhuhuhuhu......bkan snang nak demam k...kna tempuh hidung berair la batuk2 la sora rosak la macam2 bru la demam.....

hah bkan demam ja nk gtau...shafeef dah pun dilulus kan projek nak bercuti dgn cousin dlm grup bdak gila mahu pegi bercuti hahahaha blan 11 nie mabe leh pg sarawak sbb masing2 dah pun bercuti....bkan men eppy lg tadi chat dgn cousin hahahaha ok doa kan plan shafeef nie berjalan dgn lancar k n cepat sembuh bdan nie....

salam......

Isnin, 26 September 2011

TAKLEH TIDO LAAAA.....

assalamualaikum.......

hah satu lg malam yg pnuh dgn rintangan.....cmna korang suma boleh tido????? ajarkan kat saye boley???? huhuhuu

tido sesuatu tindakkan yg pnuh dgn keseronokkan kerana apabila kita dapat tido kita dpt melupakan semua perkara sdar2 ja dah siang bru la kita ingt balik perkara2 yg kita ingt hahaha btol kan????

tapi nk tido bkan senang beb nie nk gtau shafeef dah brapa hari dah tak dpt nk tido wlaupon dah paksa mata nie pjam huhuhu....beruntung la sapa2 yg dpat tido tu k ucap la alhamdulillah kerana dapat tido n kerana dapat peluang melihat lg dunia ciptaan allah s.w.t nie.....

tp shafeef still lg berharap sapa2 da tips nk mendapat tido mohon shareeee plissss huhuhu k laaa hari pun dah siang tapi still lg glap sebab hujan lebat...... shafeef nk tidooooooooooo nk tidoooo nk tdoooo!!!! huhuhuhuhuu

salam.....

i don't wanna be in love!!!

assalamualaikum....

shafeef juz nk ltak lirik nie ja sronok plak bila mmbaca nye...lagu nie shafeef still ingt dri band good charlotte nie la first ringtone dri start msuk part1 smpai la kuar part1 tak pnah2 tukar pon hehehe tp lgu nie mngenang balik time part1....

She's going out to forget they were together
All that time he was taking her for granted
She wants to see if there's more
than he gave she's looking for

He calls her up
He's trippin on the phone now
He doesn't want her out there
And alone now
He knows she's movin it
Knows she's using it
Now he's losing it
She don't care

Everybody put up your hands
Say I don't wanna be in love
I don't wanna be in love
Feel the beat now
If you've got nothing left
Say I don't wanna be in love
I don't wanna be in love
Back it up now
You've got a reason to live
Say I don't wanna be in love
I don't wanna be in love
Feelin' good now
Don't be afraid to get down
Say I don't wanna be in love
I don't wanna be in love

He was always giving her attention
Looking hard to find the things she mentioned
He was dedicated
But most suckers hate it
That girl was fine
But she didn't appreciate him

She calls him up
She's tripping on the phone now
He had to get up
And he ain't comin home now
He's tryin to forget her
That's how we come with him
When he first met her
When they first got together

Everybody put up your hands
Say I don't wanna be in love
I don't wanna be in love
Feel the beat now

If you got nothing left
Say I don't wanna be in love
I don't wanna be in love
Back it up now
You got a reason to live
Say I don't wanna be in love
I don't wanna be in love
Feelin' good now
Don't be afraid to get down
Say I don't wanna be in love
I don't wanna be in love

To the beat (x3)
You got nothing to lose
Don't be afraid to get down

We break up
It's something that we do now
Everyone has got to do it sometime
It's okay, let it go
Get out there and find someone

It's too late to be trippin' on the phone here
Get off the wire
You know everything is good here
Stop what you're doin'
You don't wanna ruin
The chance that you got to
find a new one

Everybody put up your hands
Say I don't wanna be in love
I don't wanna be in love
Feel the beat now
If you got nothing left
Say I don't wanna be in love
I don't wanna be in love
Back it up now
You got a reason to live
Say I don't wanna be in love
I don't wanna be in love
Feelin' good now
Don't be afraid to get down
Say I don't wanna be in love
I don't wanna be in love

Nooo... Noooo

Now you know what to do, so come on feelin' good

salam....

Ahad, 25 September 2011

botak!!!

assalamualaikum.....

wow shafeef dah mula terfikir balik about nk botak kan kpala what ur think???? hahaha
bnda nie dah lama dah shafeef plan nak wat tapi entah asyik tak jadi ja....bila pg kdai gnting rmbut ja slalu gtau or ambik pndapat kat kawan2 leh tak lau aku btok kan kpala....dowang glak ja huhuhu...hey i'm not joking la seerius nieee huhuhu T_T sumbody believe it or not 1 day....i'm gonna do it hey make it real shafeef...jgn la glak huhuhu....

wey bnda nie serius k...entah cmna shafeef leh terpikir nk wat cmtu korang pnah terpikir tak???? or pnah terpikir nak wat bnda plik2...mybe nie juz nk puas kn hati sendri kot rsanya stiap sorng msti da pkara yg pelik dorang wat kn???? hahahaha

salam


Khamis, 22 September 2011

hidup baru???? hidup lama yang gemilang....

assalamualaikum.....

ari nie aku dah ubah semua pekara harap2 dgn prubahan nie aku dpt future yg mnyerlah....sama time2 zaman aku di skolah...cuma time tu aku tak prasan if aku ubah suma bnda yg tak perfect tntang diri ku nie msti aku lbh berjaya hari nie....sama la skrang aku dah ubah n aku akan berusah supaya tak mau toleh blakang lg n aku pun dah padam suma memori2 bodoh aku...tak lupa gak dlm SAMEOW MIND pun aku dah wat cleanup buang suma benda yg mngigatkan aku tuk kembali ke memori lama.....

aku juz nk bersyukur sngt2 alhamdulillah....aku dah sedar sapa diri aku...aku juz manusia yang paling hina bkan suma bnda aku boleh tempuh...aku perlukan pertolongan allah....jgn sesekali ko trasa diri ko perfect ko sbenarnya penuh dgan kelemahan.....ok la aku mntak dri dlu k azan dah dilaungkan tu tandanya dah masuk waktu zohor aku nk p siap p PI ari nie jumaat hehehe....

salam....

Rabu, 21 September 2011

H.A.B.U.K.

assalamualaikum....

skali lagi aku dapat tempuh hari2 yang amat sukar dalam hidup aku alhamdulillah aku baik2 ja...tp aku tak nak cakap panjang aku juz nak dkat kan dri aku nie dlm dunia aku nie wlaupun takda pngikut tp aku rasa lega bila dapat luah kan prasaan aku nie dkt snie tak payah la aku nk belagak OK!!! huhuhu.....

hah td aku pg foyer set-up untuk assmnt esok rasa agak letih la jgak nk siapkan suma bnda nie, maklum la bnda2 nie la yang mngubah masa dpan aku nnti.....aku tak dapat elak suma bnda2 nie nak tak nak kna ok muhammad shafeef bin mohd sukardi....

lg stu aku gembira dapat tolong zahin tadi baiki dia punya software computer rasa epy sngt2 sbb dpt tolong orng (percuma ja k no charge no money) ikhlas dri hati...tp zahin still lg tnya pasal EX aku..sbenarnya takda sapa2 pun tahu aku dah putus ngan dia tapi smapai bila aku nk smbunyikan semua nie?????

ok la aku harap esok dpt lg aku tulis dkt blog nie hah wat pngetahuan korang aku takda jadual pun nak tlis blog nie..bila time aku rasa sedey sepi ja baru la aku update sbb aku prlukan seseorang yng boleh dngr isi hati aku nie..aku anggap blog nie dah cm manusia yg paham yng ingt apa aku luah dan takpnah pun blog aku nie mngeluh mndegar masalah2 aku....

orite kita jumpa lg k ^ ^

salam...

Selasa, 20 September 2011

banyak

assalamualaikum.....

haii holoooo...aku nk smbung skit sal EX aku...msti korang bosan kan ye la dah putus tu putus la tak yah nk ungkit2 lg....msti korang ckp cm tu tp plek gak aku knapa aku ungkit lg???? mybe nie cinta 1st aku n aku mmang xleh nk lupa lg pa yg dia tlah wat kat aku...kna ambl masa yg panjang nk lupa kan suma nie....k la aku trus kan ja la ea hehe

lpas ja aku putus ngan dia mcm2 aku nmpak prubahan dia aku tak tau la pasai pa dia brubah tp aku boleh nmpk trutamanya facebook time aku kapel ngan dia huh boleh cakap facebook dia boring gilaaa aku pnah tegur aku cakap knapa tak pnah update status FB boring la asyik aku ja update pastu takda orng len komen dia aku dia aku dia aku smpai la bratus2 komen huh tp lpas ja aku putus ngan dia bkan men bnyak lg dia post dkt wall trigin nk p singgah pun ada tp pa kan daya..dia yg mintak di lepaskan...malas la nk kacau trasa ja aku nak block dia jadi friends FB aku sbb cm trasa sngt aku huh sabar ja la shafeef a.k.a soran huhuhuhu.....

setiap manusia di bumi nie ada jodoh dia sendri tp juz lambat cepat jauh dekat ja tunggu ja la k aku pun dah mual pasal cinta nie...da sorang friends FB aku lelaki dia da post ayat jiwang aku trus block dia hahaha kejam nya aku tak tahan la cm aku nie dah anti cinta....but don't worry k aku fine ja hanya masa boleh ubah sgala-galanya k

salam....=)