Selasa, 27 Disember 2011

december

assalamualaikum.......

25 december bru ja berakhir.....26 december pun bru ja berakhir, bila teringat ja 26 december suma orang takkan lupa dimana kejadian ombak besar tsunami yg pernah berlaku....... n now 27 december pun berakhir....apa yang shafeef nak cite dalam entry niee kisah 27 december.......

Raden Nike Ratnadilla or commonly known as Nike Ardilla (queen o
f rock) (27 December 1975 - 19 March 1995) was a rock singer from Bandung, West Java Indonesia. Ardilla died in a car accident in Bandung at the age of 19, while her fame was at its peak. Known as an Indonesian singer prodigy, her name remains well-known throughout Indonesia. Until now, Ardilla is still one of the most successful musicians, singer, movie star and model in the history of the show biz industry in Indonesia.
ahaha knapa tetiba nk tulis sal nike ardilla shafeef pun tak tau tp yg menyentuh hati dia meninggal dalam umur yg sngt muda n pada nama nya yg tngah menaik.....n lagu2 dia yg still lg shafeef layan bintang kehidupan n suara hati....sedih pun ada lau dngr......

orite just tinggal 3 hari lg nak masuk tahun baru 2012....azam lama pun dah nk kna tukar.....azam lama boleh dikatakan capai 60% ja.....lg 40% tak tercapai soo nk kna sunting balik la nieee okeh

salam.....

Jumaat, 2 Disember 2011

legong

Assalamualaikum....

3 minggu berlalu hidupku di sungai petani kedah....slama 3 minggu nie shafeef mngisi kehidupan disini dgan penuh keseronokkan, pembaziran, dan mengeratkan hubungan sillaturrahim bersama rakan2 baru......

semalam tepat jam 11.03 minit satu lagi aktiviti bersama rakan2 ku telah diadakan.......aku dikejutkan dgn satu panggilan formal dri unknown number....yg mngajak ku untuk berkonvoi ke Pusat Rekreasi Air Panas, Ulu Legong.. sebaik sahaja aku mendengar nama tempat itu disebut aku trus terbayang satu kenangan pahit yg terjadi pada sem lepas dimanaku dan kawan sekelas ku bercuti disana.....aku mnguatkan smangat untuk trus melupakan dan memberanikan diri untuk kesana.......

perjalan kami kesana sedikit tidak terancang tetapi alhamdulillah perkara buruk atau yg tidak diingini berlaku, tidak berlaku....perjalanan kami diikuti oleh 4 buah kenderaan 4 roda yg sarat penuh mengandungi kawan2ku......perjalan kami kesana berakhir pada jam 1.45 pagi oleh kerana keempat2 kenderaan selamat smpai kedestinasi.....sebaik sahaja sampai kami tidak membazir masa yg telah bnyak dihabis kan sepanjang perjalan kesana...kami terus melulu dgn kelajuan perjalan kaki yg normal ke kaunter tiket......

kami menghabiskan masa dalam kolam air panas tu dgn pnuh gelak tawa yg merapatkan hubungan antara satu sama lain.....namun pelbagai aktiviti didalam kolam kami adakan contoh seperti mencari or merebut objek didalam air, menepuk tangan apabila salah seorang dari kami terjun kedalam air, melempar kawan2 kedalam air dan menggelakkannya...dan macm2 lagi ahahaha........

kami bertolak pulang pada pukul 4 pagi dan bersarapan di pelita restoran di sungai petani....akhir cerita shafeef lena dan bangkit awal pagi kerana mata tiba2 terbuka semasa tido....

Ahad, 27 November 2011

sameow in boots part 2

assalamualaikum.....

wei2 hehe soeeee biasa lah janji melayu ckp nak updte smalam ari nie bru update ngee....

ceritnya bermula sebegini (chop2 kejap) nie nk smbung citer pasal puss in boots.....

ceritanya bermula sebegini oleh kerana puss in boots 3D nie shafeef dah masukkan dlm list time cuti ari tuh akhirnya berjaya gak...antara xtiviti yg dlm list shafeef (nk telan double zinger) (nk tngok puss in boots 3D) firstime ooo tngok 3D (nak men balik badminton n nk beli yonex) (nak belajar slr dgn tawfiq) tu je la yg smpat shafeef type kejap tadi ada bnyak lg t shafeef list kan keh.....

ok ceritanya bermula begini ok ni puss in boots dia seekor kucing yg dipelihara di pusat anak2 yatim....dkt sna puss x bnyak ckp n jumpa ngan telur kawan dia smpai la dia bsar telur nie time kecik kna ja buli ngan bdak2 len puss nie la yg backup telur n telur nie gak la bg nama puss nie dorang nie dah cm adik beradik puss nie cekap berlawan telur nie idea dia nie gempak.....
di pendekkan citer telur ngan puss nie slalu mencuri kacang sbb nk cari kacang magic tp tak jumpa2 smpai la dorang nie mencuri barang2 penduduk kat stu......tp puss time tu dah nk berhenti mencuri n scara kebetulan time tu dia tertolong makcik tua (emak komander) kat bandar tu.....truss di anggap hero n dikurniakan ceh ayat...smbung balik dikurniakan "boots" boots nie dianggap sapa2 yg pakai dikira mulia la pahlawan yg disegani....sbb tu la tajuk dia puss in boots.....ok pas2 bermula la ceritanya (tengok sendirii k takkan nk kna cita semua t tak best la dah tau ahahahaha.....
hah snie ada 3 tiket n suma 3Dsatu tuk azrul satu tuk ariff n satu untuk shafeef kitorng bertiga ja pg tngok yg len tak mnat tp konfirm rugi heheheeh.....

Sabtu, 26 November 2011

sameow in boots part 1

assalamualaikum....

pasal kucing yng kiut miut nie ahaha title asal puss in boots

tpi esok je la eh shafeef citer ngantok sowie td lpas tngok wayang balik2 jer men badminton lak t esok shafeef smbung sal nie.... ok nite muahhhhh >.<
to be continue....

salam....

Khamis, 24 November 2011

25 december coming soon

assalamualaikum

Christmas
or Christmas Day is an annual holiday generally celebrated on December 25 by billions of people around the world. The holiday was first sanctioned by the Roman state Church in the early-to-mid 4th century to commemorate the the birth of Jesus Christ, and remains one of the central feasts in the Christian liturgical year. The exact birthday of Jesus is not known, and the date for Christmas is thought to have been selected to coincide with either the date of the Roman winter solstice, one of various ancient winter festivals, or the day exactly nine months after Jesus’ traditional conception date.........(copy from wikipedia)


see....nothing can i say coz 25 december is my birthday n hate this shit very well....should i celeberate or not??? that's my question from the first time..i know what's it 25 december......ahahah gilee...


salam....

dapat jawab!!

assalamualaikum....

first shafeef nk mintak maaf sngt sbb lupa nk say salam dalam entry lepas (jap tadi)...

shafeef slalu terpikir naper x sedey lpas putus cinta n slalu terpikir time bercinta dlu2 sedey ja lau gado.....................jawapan dia jeng3......




wat per sedey shafeef hanya kehilangan orang yang tidak mencintai,menipu,mempermainkan hati perasaan shafeef...but dia kehilangan orang yg benar2 jujur cintakan dia sepenuh hati...dat why....

salam

THIS is it!!!!!!!!

assalammualaikum....

dah lama shafeef tak update blog nie....pejam celik pejam celik dah 1 MINGGU duk dekat kedah tempat D'mna ku menuntut ilmu.....

slama D kdah nie la sem 4 nie la plinggg bermakna...n bnyak mngajar ku tuk jadi lebih dewasa berdikari berseorangan.....

khidupan ku di kdah kali nie bnyak snggt berubah 1st shafeef dah duk kat luar jauh dri kawan2 lama but still lg dkt dgn roomate lama huhuhu (secara x sngaja) tp still epy dpt bnyak kawan2 baru...yg kitorang gelar (family)....nk citer skit pasal dorang nie....

shafeef duk stu rumah 7 orang skali dgn shafeef la tu....ada fayad,oren(azrul),tawfiq,amir,ariff n asmard...

dorang suma bdak bek2 fayad amir arif stu klas n oren tawfiq asmard stu klass shafeef je la sorang2 klass len dkt cnie tp tak sush pun sbb kitaorng stu kos bdak seni!!!!

dlm bilik nie shafeef kongsi dgn ariff...ariff so scaryy...emo....unique style mybeee ahaha tp baikk gilerr....but sooo silence ahaha takpa suka dia punya style cool....

tawfiq dlm rumah nie cm old man kot ahaha tp sifat kebudak-budakkan dia pun leh tahan....oren cm biasa la kadang2 clumsy..funny...hardcore ahaha

asmard MYLO XYLOTO mean's nothing...bnyak isi k!!! dont play2 bak kata orang jngan komen buku dri kulit dpannya baca dlu bru tau....

fayad dlm umah nie dia la pling bising....slalu dia sbut "WAT DER???" kuatt2 dia sbut tp best tak la snyi sngt umah nie bnyak bnde leh blaja dri dia nih sal pc ker sal manga ka cm2 la ahaha...amir lak dia nie bdak ganu samer la ngan ambe ahaha...suka tngok anime dlm laptop dia pnuh ngan anime ckp je nk citer pe suma da....kdang2 kecek ganu ngan dia la tak la boring sngt n leh lpas rindu bahasa ibunda...amir pon pndai lukis manga stylee lukis ngan tablet lg...

.......

urmmmm pa lg nk ckp ea....

oh yap dgn kesempatan nie shafeef nk ucap hello/gud bye to kenangan lama pahit manis masin masam kat kedah sbb masa yg shafeef lalui spanjang cuti nie byak sngt bermakna....kat kedah la ia nya terjadi n kat kedah la ianya terhapus......

MYLO XYLOTO TO: HIM N TO KEDAH

Khamis, 10 November 2011

11/11/11

assalamualaikum...

waa da lama tak menaip kat blog nie ahah buzy dgn kemalasan biasalah cuti...jap g nak kuar ngan mama p shpping maklumla minggu dpan balik kedah yeahhh ahahah

11/11/11 dulu manis skarang??????????

sama gak cm gula dgn garam rupa sama tpi rasa berlainan jgn disangka gula manis hingga akhirnya silap2 akibat kemanisan gula trus dpt kencing manis hah garam plak jgn disangka garam masin tak best tp lau terlupa letak dlm lauk ka kuah ka hah trus takda rasa....

perempuan tak kira la cntik ka hodoh ka pa2 la baik ka buruk ka hah...bila dah lama tau la apa isi sebenarnya....jgn jd cm shafeef k 11/11/11/ dulu nie la tarikh pling dnnti kan tp skrang pling dbnci......

(lelaki perlu berhati-hati bila dgn perempuan k)
nie bkan sbb diri shafeef ja tp pg td gak ada lg sorang kawan shafeef/housemate dipermainkan ngan pompuan.....beware guys jgn t merana dek krana perempuan

ok dat's all......

salam........

Selasa, 11 Oktober 2011

yooo...

assalamualaikum...

waa dlm diam shafeef dah dpt amalkan bagi salam sebelom tulis hehehe harap bnda nie berterusan la erk.....

maaf sngt2 sbb cuti nie shafeef jarang tulis dkt blog nie bkan takda cite nk tulis tp internet kat umah nie hah dia bukak kul 9 pagi smpai 6 petang ja malam xda so ok gak lau tak mngadap laptop ja la 24 jam....hah kat umah nie rasa tenang sngt2 tp trlampau tenang smpai tak tau nk wat pa lau dlu lau xda keja leh gak msj tp skarang hahaha mmang kosong....

shafeef slalu terpikir cmna la erk kembali hidup normal nie rindu sngt2....cm zaman skolah always epy tak yah nk pkir pa2 pikir pasal diri sendiri ja....ahaha best2 walaupun kawan kurang sek bek da shahrul kawan shafeef time form1 smpai form3 pastu kitorng berpisah form4 smpai form5 tp jumpa balik dkt U tahun nie 2011 hah lama kitorng berpisah...

start pada tu apa2 ja aktiviti kat umah nie ngan dia ja la ahaha jap g kitorang nk p tngk monsoon cup hah lumba kapal layar best...tp pg dua2 ja huhuhu maklum la kawan len x balik lg....

ok la rasanya snie ja la dlm entry nie ea?? k2 lau dpt snap gmbr dkt monsoon cup t shafeef upload ok tp tak janji...hehehe jgn maqah hehe ye la snap guna phone ja camera x beli lg yg kat umah dah rosak..hah cenyum pom hehehe ok la salam... =)

Ahad, 2 Oktober 2011

Dah keluar kata putus ^_^

assalamualaikum....

hallo...akhirnya dah keluar pun kata putus......tadi shafeef,zol n acap pegi cari rumah sewa....cari2 jmpa la satu dkat lembah bujang fasa 5...apa lagi trus la call tnya cmna...tapi dngr jawapan trus hampa sbb rumah tu mahal lagi pun dia nk 6 orang ja so trus la mncari lg.....cari punya cari jumpa lg...kali nie dkt lembah bujang fasa 4...shafeef pun call la jgak tanya cmna...rumah nie murah pastu boleh duk dlm 8 orang so pikir pnya pikir takkan nk ambik trus kan so wat la kata putus pada malam nya.....

masa wat kata putus tu rumah tu bnyak problem plak tak jadi nk ambik pastu tnya la kawan2 mntak number phone owner rumah len tp hampa suma dah diisi sampai habis kredit shafeef call...tapi yg kawan shafeef lg duaorang nie bkna men relex ja kredit tuk awek yg brusaha shafeef yg senang nnti dorang nie la....so shafeef dah takleh nk tahan sngt shafeef p cri umah len...shafeef sorang ja msuk dorang nie shafeef tak gtau pun....

shafeef bkan nk putus kan hubungan roomate or classmate shafeef nie...tp shafeef dah tahan dri semester satu lagi dgn dorang nie....bnyak la pekara yg shafeef tak tahan mcm ari nie masa nk cari umah sewa...first shafeef la pegi sewa yela shafeef ja da lesen so shafeef la kna sewa second shafeef la kna bawak kete tu yela shafeef ja da lesen kan third shafeef la kna call owner rumah sewa tu sbb shafeef bnyak cakap kan fourth call kna guna phone n kredit shafeef la kan sbb shafeef yg kna bercakap fifth shafeef la kna bayar duit sewa lebih sbb shafeef yg bawak kete tu dorang relex ja.....hah apa suma tu semua shafeef ja wat klau la salah satu rumah tu dapat n boleh duduk sapa yg seronok sapa yg senang????dorang kan shafeef mmang la snang...tapi agak2 la bnda nie untuk kesenangan kita bkan shafeef ja so kena la berusaha sama2 klau cm tadi tu kawan2 ader nmpak tak dorang berusaha?????? kawan2 sendiri pun tahu jawapan dia kan....

so for my future i take dis way.....shafeef duduk dgn bdak2 klass len walaupun shafeef sorang ja klass lain dalam tu....sekurang-kurangnya shafeef boleh lari dari masalah sama yg melanda shafeef 3 sem...shafeef dah taktahan da shafeef macam dah di guna-guna kan shafeef dmam ada dorang tnya khabar suh makan ubat ker beli kan makanan ker takda pun shafeef kena saman tadi dgn guard ada dorang nk tanya...takda pun...kawan apa klau macam nie shafeef mmang dah btul2 give up dah takpa la shafeef wat keputusan sendiri selamat tinggal kawan

salam.....

Jumaat, 30 September 2011

tentukan

assalamualaikum.....

tadi shafeef chat dgn kawan... dia ckp "si dia" sunyi sngt2........shafeef tak marah pun sbb shafeef pun rasa cm tu tp nk wat cmna "si dia" yg wat keputusan....lau tu la keputusan "si dia" nak shafeef dah pun wat....lau la shfeef tak mau ikot keputusan "si dia" mybe wat "si dia" terseksa lak kan....

masa depan kita,kita sendiri yang tentu kan....jangan nk mengharap klau kita tak mula dulu.....lau rasa hati nie still lg takleh lpaskan shafeef dtng cari shafeef gtau....bkan nk mengharap shafeef dtng cari...sebab shafeef juz ikot kan pa yang "si dia" nak so dtng bincang elok2.........

hahaha sama la apa yg kita wat hari nie menentukan untuk hari esok....shafeef pon dah pikir panjang2 nie nak duduk dgn siapa kat umah sewa sem depan...lau shafeef duduk dgn roomate shafeef skarang nie maknanya panjang lagi la penderitaan shafeef....tapi cmna shafeef nak gtau yg shafeef xnak duduk dgn diorang??? dgn sapa shafeef nk duduk hurmmmmmm......

sejujurnya shafeef memang tak serasi dgn kawan shafeef skarang nie.....bila kuar p jalan2 tak rasa heppy.....bila duduk dlm bilik tak rasa dorang wat lawak tp dorang gelak gak.....entah apa2....cara pemikiran diorang x sama dgn cara shafeef......diorang pnya taste movie pon x sama dgn shafeef....dorang selalu mengharap kan shafeef event pekara kecik....cth pg kedai nak wat banting dorang mula2 bising gelak2 dalam tu sbb ada orang len dkt kuanter tp bila org len tu lari trus dorang senyap cm tak tau nk wat pa dkt kdai tu so shafeef gak la kna cakap apa la.....cnth lg time nk sewa kete mesti shafeef la kna tnya orang tu nk kete pa suh diorang tanya huh maluuu....badan suma dah berbulu apa yg dorang nk malu entah la....dah la shafeef drive shafeef pg sewa shafeef gak kna bayar sewa adil ker??? lau wat assgmnt dlm grup pon dorang mesti pilih shafeef sbb dorang tau shafeef boleh wat keje bkan nk tipuu k realiti.....ada skali suma keje shafeef wat dlm grup tu design movie suma la dorang juz baiki sikit2 x adil la time assmnt pun shafeef yg bnyk ckp dorang suma annoying tak suka la cm tu.....

hah dalam bilik plak bila pakai sluar trek dorang ckp nk p jogging pastu gelak 24 jam bnda tak lawak boleh jadi lawak....lau pakai seluar jeans lak dorang cakap nk pegi CS (central square) plak pastu sama la 24 jam gelak.....dorang juz pakai boxer tak pakai baju aku tak gelak pon bkan cm orang asli ker?????

nie masalah kawan la ada sesetengah masa ja shafeef boleh trima prangai dorang tapi 98% takleh trima....dorang pon rasanya tak boleh berdikari kalau shafeef xda....so shafeef memang nk kena pindah rumah kna cari kawan yg boleh berdikari bkan berdikarikan orang paham....shafeef nk kawan yg boleh kejutkan subuh tuk solat bkan cm skarang dorang bgun subuh2 pastu men game bkan nk kjutkan solat.....kawan yg sentiasa ambik berat pasal shafeef n kawan2 len nie dah demam sminggu bkan nak belikan makanan ker apa ker suh bawak kete p CS ader la........

so shafeef sendiri yg kena tentu kan mana satu jalan yg patut shafeef ambik demi masa depan shafeef....

salam..

Rabu, 28 September 2011

show time!!!

video

assalamualaikum.....

setelah sekian lama shafeef bergiat aktif dgn katak shafeef.... skarang alhamdulillah dah bertambah maju akhirnya....impian shafeef juz nak brand kan katak shafeef nie nk wat pelbagai produk...wlaupun katak nie xda lg nma khas or panggilan dia not worry k bila tngk ja katak nie orng msti ingt shafeef hahaha.... coz dri skolah rendah lg katak nie di komersialkan kpda kawan2 smpai la skrang shafeef jadik pre-designer....so enjoy n kritik k 2d animation nieee shafeef harap dgn kritikan2 tu dpt ubah tahap shafeef nie.....

salam....

Selasa, 27 September 2011

at lastly.....

assalamualaikum.....

huh akhirnya setelah beberapa hari shafeef takleh nk tdo hari nie 27/9/2011 proceed jgak...hahahah bkan sal keje sebenarnya tapi hari nie telah di maklumkan yang shafeef demam huhuhuhuhu......bkan snang nak demam k...kna tempuh hidung berair la batuk2 la sora rosak la macam2 bru la demam.....

hah bkan demam ja nk gtau...shafeef dah pun dilulus kan projek nak bercuti dgn cousin dlm grup bdak gila mahu pegi bercuti hahahaha blan 11 nie mabe leh pg sarawak sbb masing2 dah pun bercuti....bkan men eppy lg tadi chat dgn cousin hahahaha ok doa kan plan shafeef nie berjalan dgn lancar k n cepat sembuh bdan nie....

salam......

Isnin, 26 September 2011

TAKLEH TIDO LAAAA.....

assalamualaikum.......

hah satu lg malam yg pnuh dgn rintangan.....cmna korang suma boleh tido????? ajarkan kat saye boley???? huhuhuu

tido sesuatu tindakkan yg pnuh dgn keseronokkan kerana apabila kita dapat tido kita dpt melupakan semua perkara sdar2 ja dah siang bru la kita ingt balik perkara2 yg kita ingt hahaha btol kan????

tapi nk tido bkan senang beb nie nk gtau shafeef dah brapa hari dah tak dpt nk tido wlaupon dah paksa mata nie pjam huhuhu....beruntung la sapa2 yg dpat tido tu k ucap la alhamdulillah kerana dapat tido n kerana dapat peluang melihat lg dunia ciptaan allah s.w.t nie.....

tp shafeef still lg berharap sapa2 da tips nk mendapat tido mohon shareeee plissss huhuhu k laaa hari pun dah siang tapi still lg glap sebab hujan lebat...... shafeef nk tidooooooooooo nk tidoooo nk tdoooo!!!! huhuhuhuhuu

salam.....

i don't wanna be in love!!!

assalamualaikum....

shafeef juz nk ltak lirik nie ja sronok plak bila mmbaca nye...lagu nie shafeef still ingt dri band good charlotte nie la first ringtone dri start msuk part1 smpai la kuar part1 tak pnah2 tukar pon hehehe tp lgu nie mngenang balik time part1....

She's going out to forget they were together
All that time he was taking her for granted
She wants to see if there's more
than he gave she's looking for

He calls her up
He's trippin on the phone now
He doesn't want her out there
And alone now
He knows she's movin it
Knows she's using it
Now he's losing it
She don't care

Everybody put up your hands
Say I don't wanna be in love
I don't wanna be in love
Feel the beat now
If you've got nothing left
Say I don't wanna be in love
I don't wanna be in love
Back it up now
You've got a reason to live
Say I don't wanna be in love
I don't wanna be in love
Feelin' good now
Don't be afraid to get down
Say I don't wanna be in love
I don't wanna be in love

He was always giving her attention
Looking hard to find the things she mentioned
He was dedicated
But most suckers hate it
That girl was fine
But she didn't appreciate him

She calls him up
She's tripping on the phone now
He had to get up
And he ain't comin home now
He's tryin to forget her
That's how we come with him
When he first met her
When they first got together

Everybody put up your hands
Say I don't wanna be in love
I don't wanna be in love
Feel the beat now

If you got nothing left
Say I don't wanna be in love
I don't wanna be in love
Back it up now
You got a reason to live
Say I don't wanna be in love
I don't wanna be in love
Feelin' good now
Don't be afraid to get down
Say I don't wanna be in love
I don't wanna be in love

To the beat (x3)
You got nothing to lose
Don't be afraid to get down

We break up
It's something that we do now
Everyone has got to do it sometime
It's okay, let it go
Get out there and find someone

It's too late to be trippin' on the phone here
Get off the wire
You know everything is good here
Stop what you're doin'
You don't wanna ruin
The chance that you got to
find a new one

Everybody put up your hands
Say I don't wanna be in love
I don't wanna be in love
Feel the beat now
If you got nothing left
Say I don't wanna be in love
I don't wanna be in love
Back it up now
You got a reason to live
Say I don't wanna be in love
I don't wanna be in love
Feelin' good now
Don't be afraid to get down
Say I don't wanna be in love
I don't wanna be in love

Nooo... Noooo

Now you know what to do, so come on feelin' good

salam....

Ahad, 25 September 2011

botak!!!

assalamualaikum.....

wow shafeef dah mula terfikir balik about nk botak kan kpala what ur think???? hahaha
bnda nie dah lama dah shafeef plan nak wat tapi entah asyik tak jadi ja....bila pg kdai gnting rmbut ja slalu gtau or ambik pndapat kat kawan2 leh tak lau aku btok kan kpala....dowang glak ja huhuhu...hey i'm not joking la seerius nieee huhuhu T_T sumbody believe it or not 1 day....i'm gonna do it hey make it real shafeef...jgn la glak huhuhu....

wey bnda nie serius k...entah cmna shafeef leh terpikir nk wat cmtu korang pnah terpikir tak???? or pnah terpikir nak wat bnda plik2...mybe nie juz nk puas kn hati sendri kot rsanya stiap sorng msti da pkara yg pelik dorang wat kn???? hahahaha

salam


Khamis, 22 September 2011

hidup baru???? hidup lama yang gemilang....

assalamualaikum.....

ari nie aku dah ubah semua pekara harap2 dgn prubahan nie aku dpt future yg mnyerlah....sama time2 zaman aku di skolah...cuma time tu aku tak prasan if aku ubah suma bnda yg tak perfect tntang diri ku nie msti aku lbh berjaya hari nie....sama la skrang aku dah ubah n aku akan berusah supaya tak mau toleh blakang lg n aku pun dah padam suma memori2 bodoh aku...tak lupa gak dlm SAMEOW MIND pun aku dah wat cleanup buang suma benda yg mngigatkan aku tuk kembali ke memori lama.....

aku juz nk bersyukur sngt2 alhamdulillah....aku dah sedar sapa diri aku...aku juz manusia yang paling hina bkan suma bnda aku boleh tempuh...aku perlukan pertolongan allah....jgn sesekali ko trasa diri ko perfect ko sbenarnya penuh dgan kelemahan.....ok la aku mntak dri dlu k azan dah dilaungkan tu tandanya dah masuk waktu zohor aku nk p siap p PI ari nie jumaat hehehe....

salam....

Rabu, 21 September 2011

H.A.B.U.K.

assalamualaikum....

skali lagi aku dapat tempuh hari2 yang amat sukar dalam hidup aku alhamdulillah aku baik2 ja...tp aku tak nak cakap panjang aku juz nak dkat kan dri aku nie dlm dunia aku nie wlaupun takda pngikut tp aku rasa lega bila dapat luah kan prasaan aku nie dkt snie tak payah la aku nk belagak OK!!! huhuhu.....

hah td aku pg foyer set-up untuk assmnt esok rasa agak letih la jgak nk siapkan suma bnda nie, maklum la bnda2 nie la yang mngubah masa dpan aku nnti.....aku tak dapat elak suma bnda2 nie nak tak nak kna ok muhammad shafeef bin mohd sukardi....

lg stu aku gembira dapat tolong zahin tadi baiki dia punya software computer rasa epy sngt2 sbb dpt tolong orng (percuma ja k no charge no money) ikhlas dri hati...tp zahin still lg tnya pasal EX aku..sbenarnya takda sapa2 pun tahu aku dah putus ngan dia tapi smapai bila aku nk smbunyikan semua nie?????

ok la aku harap esok dpt lg aku tulis dkt blog nie hah wat pngetahuan korang aku takda jadual pun nak tlis blog nie..bila time aku rasa sedey sepi ja baru la aku update sbb aku prlukan seseorang yng boleh dngr isi hati aku nie..aku anggap blog nie dah cm manusia yg paham yng ingt apa aku luah dan takpnah pun blog aku nie mngeluh mndegar masalah2 aku....

orite kita jumpa lg k ^ ^

salam...

Selasa, 20 September 2011

banyak

assalamualaikum.....

haii holoooo...aku nk smbung skit sal EX aku...msti korang bosan kan ye la dah putus tu putus la tak yah nk ungkit2 lg....msti korang ckp cm tu tp plek gak aku knapa aku ungkit lg???? mybe nie cinta 1st aku n aku mmang xleh nk lupa lg pa yg dia tlah wat kat aku...kna ambl masa yg panjang nk lupa kan suma nie....k la aku trus kan ja la ea hehe

lpas ja aku putus ngan dia mcm2 aku nmpak prubahan dia aku tak tau la pasai pa dia brubah tp aku boleh nmpk trutamanya facebook time aku kapel ngan dia huh boleh cakap facebook dia boring gilaaa aku pnah tegur aku cakap knapa tak pnah update status FB boring la asyik aku ja update pastu takda orng len komen dia aku dia aku dia aku smpai la bratus2 komen huh tp lpas ja aku putus ngan dia bkan men bnyak lg dia post dkt wall trigin nk p singgah pun ada tp pa kan daya..dia yg mintak di lepaskan...malas la nk kacau trasa ja aku nak block dia jadi friends FB aku sbb cm trasa sngt aku huh sabar ja la shafeef a.k.a soran huhuhuhu.....

setiap manusia di bumi nie ada jodoh dia sendri tp juz lambat cepat jauh dekat ja tunggu ja la k aku pun dah mual pasal cinta nie...da sorang friends FB aku lelaki dia da post ayat jiwang aku trus block dia hahaha kejam nya aku tak tahan la cm aku nie dah anti cinta....but don't worry k aku fine ja hanya masa boleh ubah sgala-galanya k

salam....=)

Ahad, 19 Jun 2011

be serious

my name is soran ibrahim...

Isnin, 13 Jun 2011

can't

xleh lpas kan dia....

Jumaat, 3 Jun 2011

control.......

I NEED SUM1 VERY2 NEEDED TO CONTROL OR ADVICE ME EVRTNHG I DO PLEEEEZE MY GIRLLL FIX ME.....lol XD !!!!

Selasa, 31 Mei 2011

new name....!!!!

assalamualaikum wtb....

huh dah mula berkurang nk update blog nie huhuhu.....takpa2 jgn isau aku ttp nk update gak hehehe

hah topik hri nie sal aku jgak la hehehe....aku rsa dah mula nk tukar nma tak nak la nk pngil2 aku kan dkt blog nie nmpak cm kasar ja hehehe.....

nama apa aku pilih???? hah msti rmai bertnya kn or bermaian persoalan dlm fikiran tu hehehe cm rmai lak follow blog aku nie hehehe....

nma yg aku plih ialah jeng2....

hehehe

salam....
(bersambung dilain hari....) muahhhhhhhhhh X2

Khamis, 26 Mei 2011

Dah smpai!!!!! habaq hg

assalamualaikum w.t.b.

huh tepat jam 05.03 am td alhamdulillah selamat jugak aku smpai ke sungai petani kedah...

smpai2 ja prebet sapu sibok la duk brtnya2 nk kete ke tak aku dah la sorng2 ja td cm2 aku kelengton huhuhu....at last time aku mngalah gak huhuhu tak pa la yg penting aku slamat smpai kolej.....smpai ja kolej pak guard lak wat surprise suh check nma dlu dkt pondok guard lau ada leh msuk lau tak kna halau la jwab nya...dgn penuh debaran aku p la check sek bek da nma aku lau tak awl2 aku tmpah tiket blek trenggnu hehehe...

ok la aku pun da dlm blik bru aku nie hamba mntak dri dlu k penat la duk ja dlm bus tak wat pa2 ingt tak pnat ka tak wat pa2 huhuhu...ok la c u all next time muahhhhhh....salam

Isnin, 23 Mei 2011

Anime.......!!!!



Assalamualaikum wtb....

huh dah lama dah tak update blog nie maaf la ye skrang nie buzy sngt2 dgn penghujung cuti nie yg dah tak lma lg akan tba bnyk bnda lak nk kna selesai kan hehehe... anyway aku akan brusaha akan sentiasa update blog aku yng buruk nie hehehe...

k skarang aku nk ckp sal anime pilihan lak.......bla ckp ja sal anime nie tak pun kartun nie tringt lak zaman time2 bdak2 ribena dlu2 kan hehehe time tu dlm kpala nk enjoy ja 24 jam bla ckp sal skolah trus hampeh hahaha btol tak?????

k skrang aku tak nk lah, nk cakap pnjng aku tau kamoo suma bosan bkan bez pun aku tlis buang msa ja bca kn2??? k jom start dgn anime pilihan bdak2 ribena kita.....(kita bkan aku sorng ja tngk anime x pun kartun nie)




hah nie sapa tak tau citer pa huh mmang da terhantuk dkt mna2 la tu hehehe k la bg peringtan ckit yg mna da yg trhantuk nie....nie la citer dragon ball bila sbut ja dragon ball time tu huh sapa tak tngk suma orng tngk citer nie mmang GEMPAK la citer nie snggup pnteng skolah smata - mata nk tngk pnya psal hehe......tp yng trbaru nie yng dragon ball evolution tu aku pling bnci gila2 sbb citer tu merosak kn zaman kanak2 aku ja anyway dragon ball mmang citer terbek ok next.....

Dash yonkuro



bakusou kyoudai let's & go

hah nie antra anime gila2 gak la time tu yg aku ingt first kuar dlu citer dash yonkuro tu pstu bru la kuar citer let's & go nie tp citer dia lbih kurang sama ja citer sal lumba2 kete mini 4wd.... time tu pun aku terikot dgn citer nie smapai la papa aku wat dia pnya litar bawah umah aku time tu rmai gak la dtng men dkt bwah umah aku hehehe......

Doraemon

doraemon hahaha citer nie smpai la skrang still lg ader wlaupun jepun dah kna tsunami tp doraemon still lg ader.....

Shin chan

shin chan haha ader ka bdak cam nie zman skrang hahahaha tp jgn p tru lak prangai dak nie kang tak sja2 kna spak t hehehe


Pokemon

yng nie pun aku ska tringt time tu aku da bli GBA SP men game pokemon ja 24 jam syok dpt bla binatang plek2 nie hehehe


Digimon

lbih kurng pokemon gak la citer nie tp lyan gak beb time tu hehehe



Mon colle knight

citer nie pun bez cm2 dragon plek dlm citer nie

Gundam

citer nie dah lma dah ader tp aku bru lyan asal nya nk try2 tngk ja..... tp bla dah try jd ketagih lak citer nie hahaha suma episode aku download hahaha

Sailor moon

citer nie sesuai tuk pompuan tp time tu bdak2 suma citer lyan beb hahaha


captain tsubasa

fullmetal alchemist

innuyasha

Bleach

lyan beb citer nie hehehe


K-ON

citer kiut2 lgu dia pun lyan2 habes hahaha gatai noh....

Naruto

perghh wlaupun nie anime time rmaja tp still lyan abeh hah sapa ckp orng besar2 x tngk kartun.....

Slam dunk

bila tngk ja citer nie prasaan gram pun ader gak dia punya teknik suspen tu len ckit hahaha

M.A.R.

Avatar the last air bender


One piece

Gegege kitaro

citer sal hntu

inital D

Beyblade

Ranma

k nie ja yng trlintas dlm fikiran aku mybe da lg kot yng trtinggal....lau da yng trtinggal tu komen2 la ya biasalah mnusia kn2 hehehe ok la nk p lyan anime lak nie hahahaha ok sal
am....